Mitsubishi слага край на седаните


19.03.2015


Mitsubishi Motors Corporation е част от „Mitsubishi Group“, е четвъртият по големина японски производител на автомобили и 782-ра по големина компания в света. Днес, 98 години след създаването и, президентът  Тецуро Аикава споделя пред Car Advice, че ще се откаже от разработването на нови автомобили тип „седан”, в това число и от създаването на следващо поколение на един от най-популярните си модели – Lancer.


Смятат да съсредоточат всички свои научно-изследователски и финансови ресурси в разработката на всъдеходи, както и на хибридни и електрически агрегати. Kонкуренцията в сегмента на седаните на световните пазари е огромна. Това, според Тецуро Аикава, прави задачата да се създаде модел, който да донесе на компанията сериозни приходи, много сложна и почти невъзможна.

Първият изкаран модел на Mitsubishi през тази година ще бъде през април, когато компанията ще покаже новия Outlander, а през ноември в Токио ще бъде презентирано - Pajero Sport. 

През 2016 - 2017 година ще излезе на пазара наследник на Pajero, който ще бъде разработен от нулата и ще разчита на хибридно задвижване с възможност за зареждане от електрическата мрежа.